Gehandicapte kinderen uit Kolomyia kregen hulp en middelen van St. Oekraine-kiev-Utrecht uit Nederland, 3 maart 2017

Het Centrum voor sociale rehabilitatie van gehandicapte kinderen in Kolomyia kreeg bezoek van de hoofden van sociale instellingen van de hele regio Kolomyia en van de OeKU uit Nederland.

Vertegenwoordigers van de Nederlandse stichting Wilde Ganzen en de organisatie OEKU hebben gezamenlijk met de associatie voor rehabilitatie uit Lviv een training in twee fases georganiseerd. De pedagogen van de rehabilitatiecentra van zes rayons in de regio verbeterden hun vaardigheden in de communicatie, verzorgings- en voedingsmethodes voor ernstig zieke kinderen, aldus de persdienst van de stadsraad van Kolomyia.

De gasten uit Nederland kwamen niet met lege handen: zij schonken aan het centrum voor sociale rehabilitatie een aangepaste stoel en een staplank ter waarde van circa 2000 euro en speelgoed. Zij gaven ook cadeaus en hulpmiddelen aan 7 andere soortgelijke instellingen voor gehandicapte kinderen.

'Wij hebben dit soort uitwisseling van ervaring en moderne hulpmiddelen voor de verzorging van de gehandicapte kinderen heel hard nodig', zei de directeur van het rehabilitatiecentrum van Kolomyia, Irina Trachuk. 'Wij hebben al veel gedaan maar wij mogen niet stoppen. Dagelijks wachten 28 kindjes en hun ouders op onze steun. Daarom moeten wij maximale inspanningen leveren zodat voor deze kleintjes optimale omstandigheden gecreëerd kunnen worden, alsmede ondersteuning van hun gezondheid en recreatie.'

Plaatsvervangend hoofd van de stadsraad Sergij Kotsur bedankte namens de stad de weldoeners uit Nederland voor de steun en aandacht voor de sociale vraagstukken in ons land. Op hun beurt verzekerden de stichting Wilde Ganzen en OEKU dat de samenwerking niet zal stoppen.

Galitsa – correspondent


lees meer

Aanvullende gegevens